Dr. Denim söker en Designer

Dr. Denim söker en designer till bolagets design/inköpsteam med fokus på de produktgrupper som ligger utanför denim så som trikå, vävt, stickat och liknande. Rollen sträcker sig från trend- /omvärldsbevakning till framtagande av färgkartor, skiss av plagg och framtagande av teknisk spec, och därefter överlämning till mönsterkonstruktör som tar vid och utvecklar passform.

Du som söker motiveras av att skapa försäljning. Du har ett stort personligt intresse för globala trender, inte minst inom denim och streetwear, och du har en stark förmåga att bevaka, förstå och tolka trender och fenomen. Du ser dig minst lika mycket som produktdesigner som modedesigner – något som passar perfekt hos Dr. Denim där målet är att utveckla de absolut starkaste produkterna inom varumärkets prisläge och uttryck.

Du har lätt för ta till dig input och signaler från marknaden och omvandla i plagg, och motiveras av utmaningen i att hitta den perfekta balansen mellan långsiktigt varumärkesbyggande uttryck och  kommersiell bärighet. Du trivs med att sätta dig in i ett varumärkes behov och koncept och att designa kollektion därefter.

Arbetet sker i nära samråd med relevanta kontaktytor – creative director,  design/purchasing manager, product developer/buyer, sales manager, marketing team – och därför är god samarbetsförmåga och prestigelöshet centrala egenskaper. Där många bolag är antingen design- eller inköpsstyrda i sin kollektionsframtagning tar Dr. Denim ett mer holistiskt grepp. Design/purchasing manager är din närmaste chef.

 

Vi ser gärna att du som söker:

Har minst två års erfarenhet av att arbeta som designer i liknande verksamhet, och du kan demonstrera att du har skapat framgångsrika produkter.

Har relevant utbildning inom design.

Är avancerad användare av Adobe Illustrator.

Talar flytande svenska och engelska.

---- 

Utmanande + samarbetsvänligt + roligt + business case orienterat + dynamiskt

Att jobba på Dr. Denim är allt det och mer därtill. Från smarta initiativ som blir till framgångsrika projekt till förslag som aldrig ser solens ljus, är arbetsmiljön omväxlande och snabb. Vi är en platt organisation där dina bidrag och entreprenöriella pro-aktivitet är drivkraften som tar oss framåt. Hos Dr. Denim kan du vara en del av ett unikt sammarbetsvänligt klimat där det inte bara finns utrymme för personlig utveckling utan där du också växer med företaget. Hos oss värdesätts pragmatiska idéer och smartness väger tyngst.

Grundpelarna för vårt team work är respekt, professionalism och personligt ansvarstagande.

Göteborg

Vårt ganska mysiga huvudkontor finns i Göteborg och har 35+ anställda. Vi är ett internationellt företag och mestadels pratas svenska och engelska i korridorerna.

Office life

Vi är en grym grupp karismatiska människor från hela Sverige och världen. Vi är klättrare, gamers, skidåkare, denim nördar, löpare, musiker, cyklister, skejtare. Vi är familjer, singlar, gifta, sambos, särbos. Vi är trevliga och snälla och, ja vi är som vi är helt enkelt.

---- 

TJÄNSTEN

Geografiskt område: Göteborg.

Tillträde: snarast möjligt.

Anställning: viss tid 12 månader.

Ansökan skickas till work@drdenim.com, där CV, personligt brev och portfolio bifogas som separata filer.

Vi kontaktar endast de som kallas till intervju; urval görs löpande.